Servergazi Devlet Hastanesi Diyabet Okulu Mezun Vermeye Devam Ediyor
26 Haziran 2020

Hastanemiz bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulundan mezun olan 13 kişiye diplomaları verildi. Diyabet hemşiresi Gülfidan Düzgün ve Uzman Hekim Kamil İŞLER, Diyetisyen Tuba AYDIK, Fizyoterapist Zarife ÇİMEN TUNÇTÜRK, Psikolog Gözde AHAT ve Dahiliye Sorumlu Hemşiresi Hacer ÇAVDAR oluşan diyabet ekibi tarafından eğitimler verildi. Eğitimlerde, şeker hastalarına diyabetle ilgili genel bilgiler, diyabetin oluşum mekanizması, tıbbi beslenme, diyabet ile insülin dışında kan şekeri düzenleyen ilaçlar, diyabetin komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite, diyabetle insülin kullanma ve risk grupları konuları hakkında eğitim yapıldı. Polikliniklerde tedavisi ve takibi yapılan ayaktan hastalar ile servislerde yatan Diyabet hastalarının katıldığı "Diyabet Okulu" eğitimleri her ay ücretsiz olarak devam ediyor.

Diyabetin getireceği komplikasyonlardan korunabilmesi için hastalara tedavi ve rehberlik hizmeti de verilen okulda, düzenlenen törende Hastane Başhekim V. Dr. Bülent KALE veSağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aysel HARKTI tarafından hastalara diplomaları takdim edildi.

• 100320_1.JPG
  • 100320_2.JPG